Кина DC51D ZF галванизирана челична плоча Производител и добавувач на намотки | Руији

Краток опис:

DC51D ZF Намотка од галванизирана челична плоча Со одредена еластичност, погодна е за едноставно обликување, виткање или обработка на заварување, плочи за домашни апарати, како што се климатизери, куќишта за компјутер, задни рамнини на фрижидери и подлоги обложени со боја итн.; автомобилски браници, структурни делови, панели на вратите, странични панели , Надворешен капак за багаж, под, внатрешен панел на патнички автомобил, надворешен панел, горниот панел, внатрешен и надворешен панел на камионот, итн.


Детали за производот

Ознаки на производи

Топло поцинкувана челична плоча DC51D, исто така именувана како топло поцинкуван челичен лим DC51D+Z и топла цинк обложена челична плоча и калем DC51D+ZF. Според Q/BQB 420 челичен стандард, има DC51D+Z, DC51D+ZF што е за квалитет на свиткување и профилирање, DC52D+Z, DC52+ZF што е за квалитет на цртање,DC53+Z,DC53+ZF што е за квалитет на длабоко цртање,DC54D+Z,DC54D+ZF што е за посебен квалитет на длабоко цртање,DC56D+Z,DC56D+ZF што е за екстра длабок квалитет на цртање.

DX51D е кратенка за галванизиран челичен лим. Првиот D значи рамен челик за ладно формирање. X значи дека состојбата на тркалање е неодредена. 51 е серискиот број на челикот. Вториот D значи топло поцинкуван.

Ако X стане C, имено DC51D, тоа значи дека состојбата на тркалање на подлогата е ладно тркалање. Додека DD51D значи дека состојбата на тркалање на подлогата е топло тркалање.

Уште повеќе, лесно е да се видат DX51D-Z, DX51D-ZF или DX51D-AZ. З значи дека поцинкуваниот слој е цинк. ZF значи дека поцинкуваниот слој е легура Zn-Fe. AZ значи дека поцинкуваниот слој е галвалум.

Поцинкуваните намотки DX51D се произведуваат според EN 10346. Дебелината на облогата од цинк варира во зависност од барањата на потрошувачите.

DX51D галванизирани калеми широко се користат за производство на челични конструкции, покриви, прозорски профили, системи за одводнување и вентилација, бариери на патишта, мостови и апарати за домаќинство (куќишта и внатрешни делови).

Производите од челик DX51D се произведуваат во калеми со дебелина од 0,4-1,6 mm и ширина од 950-1250 mm. Внатрешниот дијаметар на намотката е 600±20 mm, а надворешниот дијаметар до 1300 mm. Тежината на серпентина е до 8 тони. Калемите се испорачуваат со исечени рабови (можни се и мелничките рабови).

Хемиски состав и механички својства според EN 10346

Забелешка. Толеранциите за димензиите и формите се наведени во EN 10143 (толеранциите за ширина се за намотки со дебелина од минимум 0,7 mm)

Забелешка. Барањата за формирање и заварливост на готови производи треба да се земат предвид при нарачка на тежината на облогата од цинк.

Апликациите и карактеристиките се дадени како следнава табела

Одделение за челик Апликација Карактеристика
DC51D+Z (St01Z, St02Z, St03Z) , DC51D+ZF Комерцијална намена Нискојаглероден и/или ултра-нискојаглероден челик
DC52D+Z (St04Z), DC52D+ZF Цртеж
DC53D+Z (St05Z), DC53D+ZF Длабоко цртање Ултра-нискојаглероден челик
DC54D+Z (St06Z), DC54D+ZF Екстра длабок цртеж
DD54D+Z (St06ZR)
DC56D+Z (St07Z), DC56D+ZF Врвен екстра длабок цртеж

Хемиски состав %:

bse метал тип Одделение ХЕМИСКИ СОСТАВ %
В Си Мн П
ладно валан челичен лим DC51D+Z (St01Z, St02Z, St03Z) , DC51D+ZF ≤0,10 ≤0,50 ≤0,035
DC52D+Z (St04Z), DC52D+ZF ≤0,08 ≤0,45 ≤0,030
DC53D+Z (St05Z), DC53D+ZF ≤0,08 ≤0,40 ≤0,030
DC54D+Z (St06Z), DC54D+ZF ≤0,01 ≤0,10 ≤0,30 ≤0,025
DC56D+Z (St07Z), DC56D+ZF ≤0,01 ≤0,10 ≤0,30 ≤0,025
топло валани челичен лим DD51D+Z (St01ZR, St02ZR) ≤0,10 ≤0,50 ≤0,035
DD54D+Z (St06ZR) ≤0,01 ≤0,10 ≤0,30 ≤0,025

 

Механички перформанси и лепливост на облогата
Одделение Механички изведби Лепливост на облогата
Пратеник за јачина на принос МП на јакост на истегнување ≥ Процентуално издолжување по кинење (LO=80mm,b=20mm)% ≥ Централен дијаметар на свиткување во следната тежина на облогата (g/m2)c (a=дебелина на плочата)
L0=80mm,b=20mm
Под следната номинална дебелина mm ≤140/140 >140/140~175/175 >175/175
≤0,7 >0,7
DC51D+Z (St01Z, St02Z, St03Z) , DC51D+ZF 270~500 20 22
DC52D+Z (St04Z), DC52D+ZF 140~300 270~420 24 26
DC53D+Z (St05Z), DC53D+ZF 140~260 270~380 28 30
DC54D+Z (St06Z) 140~220 270~350 34 36
DC54D+ZF 32 34
DC56D+Z (St07Z) 120~180 270~350 38 40
DC56D+ZF 36 38

 

Површинска структура Код бр. Карактеристики Апликација
Конвенционален spangle З Шпангли кондензирани на облога од цинк во нормални услови по галванизација. Комерцијални цели
Мала шпанка X Површина во шпангли помали од конвенционалните и поради контролирана кондензација на облогата од цинк. Апликации каде што конвенционалните шпангли не можат да ги задоволат барањата за изгледот на површината.
Кожа помина spangle Г Структура на површината по специјален третман за пропуст на кожата. Примена на високи барања за квалитет на површината, како што се основни плочи за обложување во боја.
Кожа помина мал spangle GX
Нулта шпагла Н Нема видливи шкртаници на површината за обложување како резултат на посебен производствен процес.
Легура на Zn-Fe Р Без шпанка, сива, нормално мат Применливо за понатамошно сликање

 

Површински третман
Третман со хромати (L) Третманот со хромат е хемиски третман со цел да се спречи појавата на бели 'рѓа на површините на производот за време на транспортот и складирањето.
Подмачкување (Y) Подмачкувањето е за да се спречи формирањето на бели 'рѓа на површините на производот за време на транспортот и складирањето.
Третман со хромат + подмачкување (LY) Третман со хромат+ Подмачкување (LY) Овој третман со подмачкување по површинска обработка со хромат е за дополнително да се избегне формирање на бели рѓа.

Квалитет на површината

Код бр. Карактеристики
FB (O3) t е дозволено за постоење на мали дамки од ерозија, темни дамки, траги, помали дефекти во третманот со хромати и мали честички од цинк.
ФК (О4) Не е дозволено место за ерозија. Сепак, дозволено е постоење на светлосен отпечаток, гребнатини, траги од брановидност на протокот на цинк, помали дефекти на третман со хромат во мал опсег, додека другата страна мора да ги достигне барем барањата на FB.
FD (O5) Едната страна со релативно добар квалитет мора дополнително да ги ограничи дефектите, имено квалитетот на изгледот по сликањето не е засегнат, а другата страна мора да ги достигне барем барањата на FB.

Референтна листа на стандарди, наведени стандарди и други стандарди

Q/BQB 420-2003 EN10142:2000 EN10147:2000 EN10292:2000 EN 10142:1990 EN 10147:1991 JISG3302-1994 ASTMA653M-2002
DC51D+Z (St01Z, St02Z, St03Z) , DC51D+ZF DC51D+Z, +ZF FeP02GZ, ZF SGCC CS тип C
DC52D+Z (St04Z), DC52D+ZF DC52D+Z, +ZF FeP03GZ, ZF SGCC CS тип А, тип Б
DC53D+Z (St05Z), DC53D+ZF DC53D+Z, +ZF FeP05GZ, ZF SGCD1 FS тип А, тип Б
DC54D+Z (St06Z), DC54D+ZF DC54D+Z, +ZF FeP06GZ, ZF SGCD2 ДДС
DC56D+Z (St07Z), DC56D+ZF DC56D+Z, +ZF DX56D+Z, +ZF (SEW 021) SGCD3 EDDS
Q/BQB 420 челичен лим и лента обложена со галванизиран топло/легура на цинк-железо/легура на цинк-магнезиум
Име на челик Поцинкувана/ладно валана подлога на топло натопување Топло поцинкувана/топло валана подлога Цинк легура на железо Цинк легура на магнезиум
Благ челик или челик без интерстиција DC51D+Z DD51D+Z DC51D+ZF DC51D+ZM
DC52D+Z DC52D+ZF DC52D+ZM
DC53D+Z DC53D+ZF DC53D+ZM
DC54D+Z DC54D+ZF DC54D+ZM
DC56D+Z DC56D+ZF DC56D+ZM
DC57D+Z DC57D+ZF DC57D+ZM
Јаглероден структурен челик или нисколегиран челик S220GD+Z S220GD+ZF S220GD+ZM
S250GD+Z S250GD+ZF S250GD+ZM
S280GD+Z S280GD+ZF S280GD+ZM
S320GD+Z S320GD+ZF S320GD+ZM
S350GD+Z S350GD+ZF S350GD+ZM
S550GD+Z S550GD+ZM
Челик со висока јачина без интерстиција HC180YD+Z HC180YD+ZF HC180YD+ZM
HC220YD+Z HC220YD+ZF HC220YD+ZM
B240P1D+Z B240P1D+ZF B240P1D+ZM
B260LYD+Z B260LYD+ZF B260LYD+ZM
HC260YD+Z HC260YD+ZF HC260YD+ZM
печете стврднат челик HC180BD+Z HC180BD+ZF HC180BD+ZM
HC220BD+Z HC220BD+ZF HC220BD+ZM
HC260BD+Z HC260BD+ZF HC260BD+ZM
HC300BD+Z HC300BD+ZF HC300BD+ZM
нисколегиран челик со висока јачина HC260LAD+Z HC260LAD+ZF HC260LAD+ZM
HC300LAD+Z HC300LAD+ZF HC300LAD+ZM
HC340LAD+Z HD340LAD+Z HC340LAD+ZF HC340LAD+ZM
HC380LAD+Z HC380LAD+ZF HC380LAD+ZM
HC420LAD+Z HD410LAD+Z HC420LAD+ZF HC420LAD+ZM
HC460LAD+Z HC460LAD+ZF HC460LAD+ZM
HC500LAD+Z HC500LAD+ZF HC500LAD+ZM
HD550LAD+Z
Дуплекс челик HC250/450DPD+Z HC250/450DPD+ZF HC250/450DPD+ZM
HC300/500DPD+Z HC300/500DPD+ZF HC300/500DPD+ZM
HC280/590DPD+Z HC280/590DPD+ZF HC280/590DPD+ZM
HC340/590DPD+Z HC340/590DPD+ZF HC340/590DPD+ZM
B340/590DPD+Z B340/590DPD+ZF B340/590DPD+ZM
HC420/780DPD+Z HC420/780DPD+ZF
HC500/780DPD+Z HC500/780DPD+ZF
HC550/980DPD+Z HC550/980DPD+ZF
HC650/980DPD+Z HC650/980DPD+ZF
HC700/980DPD+Z HC700/980DPD+ZF
HC740/1180DPD+Z HC740/1180DPD+ZF
HC820/1180DPD+Z HC820/1180DPD+ZF
челик со пластичност предизвикана од трансформација HC380/590TRD+Z HC380/590TRD+ZF
HC400/690TRD+Z HC400/690TRD+ZF
HC420/780TRD+Z HC420/780TRD+ZF
Комплексен фазен челик HC570/780CPD+Z HD660/760CPD+Z
HC780/980CPD+Z
стврднат дуктилен челик HC600/980QPD+Z
HC600/980QP-ELD+Z
HC820/1180QPD+Z
HC820/1180QP-ELD+Z

 


 • Претходно:
 • Следно:

 • Ознаки: , , , , , , , , , , , ,

  Оставете ја вашата порака

   * Име

   * Е-пошта

   Телефон/WhatsAPP/WeChat

   * Што имам да кажам


   Поврзани производи

   Оставете ја вашата порака

    * Име

    * Е-пошта

    Телефон/WhatsAPP/WeChat

    * Што имам да кажам