China 1050 1060 6061 5052 anodized Aluminium sheet Coil Manufacturer and Supplier | Ruiyi

Краток опис:

1050 1060 6061 5052 анодизиран алуминиумски лим Калем
Елоксиран алуминиумски лим Елоксираниот алуминиумски лим е производ од лим кој се состои од алуминиумска обвивка изложена на процес на електролитичка пасивација што дава цврста, цврста заштитна завршница на неговата површина. Заштитниот слој формиран од процесот на елоксирање е всушност малку повеќе од подобрување на природниот оксиден слој што природно постои на површината на алуминиумот.

Алуминиумската плоча на анодата се оксидира, а на површината се формира тенок слој од алуминиум оксид, чија дебелина е 5-20 микрони, а тврдиот елоксиран филм може да достигне 60-200 микрони. Елоксираната алуминиумска плоча ја подобри својата цврстина и отпорност на абење, до 250-500 kg / mm2, добра отпорност на топлина, точка на топење на тврд елоксиран филм до 2320K, одлична изолација и пробивен напон 2000V, што ги подобри перформансите против корозија . Нема да кородира илјадници часа во прскање со сол ω = 0,03NaCl. Има голем број на микропори во тенкиот слој на оксидната фолија, која може да апсорбира различни лубриканти, што е погодно за производство на цилиндри на моторот или други делови отпорни на абење.

Елоксирана алуминиумска плоча широко се користи во делови за машини, делови за авиони и автомобили, прецизни инструменти и радио опрема, декорација на згради, машинско куќиште, осветлување, потрошувачка електроника, занаети, апарати за домаќинство, внатрешна декорација, знаци, мебел, автомобилска декорација и други индустрии

Елоксираниот алуминиум се создава преку електрохемиски процес кој овозможува бојата да навлезе во порите на алуминиумот, што резултира со вистинска промена на бојата на металната површина. Елоксираниот алуминиум е потврд и поотпорен на абразија и корозија


Детали за производот

Ознаки на производи

Anodized aluminum sheet is to place the aluminum sheet in corresponding electrolyte (such as sulfuric acid, chromic acid, oxalic acid, etc.) as the anode for electrolysis under specific conditions with externally applied current. anodized aluminum sheet suitable for manufacturing engine cylinder or other wear-resistant parts


 • Претходно:
 • Следно:

 • Ознаки: , , , ,

  Оставете ја вашата порака

   * Име

   * Е-пошта

   Телефон/WhatsAPP/WeChat

   * Што имам да кажам


   Поврзани производи

   Оставете ја вашата порака

    * Име

    * Е-пошта

    Телефон/WhatsAPP/WeChat

    * Што имам да кажам