6061 6063 Алуминиумски профили

Краток опис:

RAYIWELL MFG е водечки снабдувач и производител на 6061 6063 алуминиумски профили, алуминиумски секции за истиснување, алуминиумски профили Т слот, индустриски алуминиумски профили, алуминиумски профили со Т-слоти, профили од алуминиум и алуминиумски профили Т слот.


Детали за производот

Ознаки на производи

Како водечки производител на напредни и високо специјализирани профили за истиснување на алуминиум.Нудиме палета на приспособени алуминиумски профили, алуминиумски екструзии и големи структурни истиснувања.Алуминиумските профили се идеални за конструкции во машинска и погонска конструкција.Голема предност е малата тежина на профилите и флексибилната технологија за поврзување.

6061 6063Алуминиумски профилипроизводителот RAYIWELL MFG од Кина.Алуминиумските профили можат да се поделат на 1024, 2011, 6063, 6061, 6082, 7075 и други легури на алуминиумски профили, од кои 6 серии се најчести.Разликата помеѓу различните оценки е во тоа што соодносот на различни метални компоненти е различен, освен за најчесто користените алуминиумски профили за врати и прозорци. , не постои јасна разлика на моделот за индустриските алуминиумски профили, а повеќето производители ги обработуваат според вистинските цртежи на клиентите.

Алуминиумски профилиимаат таков површински третман

1. Анодизиран алуминиум
2. Електрофоретска обвивка од алуминиум
3. Алуминиум обложен со прав
4. Алуминиум за пренос на зрно од дрво
5. Флуоројаглерод прскан алуминиум
6. Полиран алуминиум (поделен на механичко полирање и хемиско полирање, меѓу кои хемиското полирање има најголема цена и најскапа цена)

Алуминиумските профили се производи родени од алуминиумски легури кои се трансформираат во обликувани предмети преку процесот на истиснување.Уникатната комбинација на физички карактеристики на алуминиумот најмногу зависи од овој процес.Алуминиумските екструзии се користат на повеќе полиња бидејќи овој метал е: Силен и стабилен.

Видови алуминиумски профили

  1. Шуплив зрак.
  2. Квадратен профил.
  3. SD алуминиумски профил.
  4. RCW профил.
  5. Секција на врата.
  6. Профил на Louver.
  7. Т-дел

Алуминиумски производи изработени од алуминиум и други легирани елементи.Обично се обработува во одлеаноци, кованици, фолии, плочи, ленти, цевки, прачки, профили итн., а потоа се обработува со ладно свиткување, сечење, дупчење, склопување и боење.Главниот метален елемент е алуминиумот, додавајќи некои легирани елементи за да се подобрат перформансите на алуминиумот

Електрофорезаалуминиумски профил

1. Силна отпорност на корозија: површината има високи антикорозивни перформанси, што може ефикасно да спречи корозија на киселина, алкали и сол.Тоа е најдобрата сорта за антикорозија на градежен малтер.
2. Задоволителен век на изведба, дури и во сурови и сурови средини, може да обезбеди животен век од повеќе од 50 години без корозија, стареење, избледување или паѓање.
3. Чувството на рацете е мазно и нежно, а изгледот светол и убав.Величествено.Достапни се различни бои.
4. Цврстината на филмот за боја е висока.Може да ја издржи цврстината на алуминиумското пенкало над 3 H за цртање и гравирање

Алуминиумски профили за оксидација
Подлогата се користи како анода, сместена во електролитот за електролиза, а на површината на подлогата вештачки се формира заштитна оксидна фолија за да се формира алуминиумски материјал.
Главни карактеристики на алумина материјал:
1. Има силна отпорност на абење, отпорност на временски услови и отпорност на корозија.
2. Може да формира разновидни бои на површината на подлогата, што е најпогодно за вашите барања.
3. Силна цврстина, погодна за производство на разни градежни и индустриски материјали.

(1) Алуминиум за градба
1. Покрив: 1050, 1100, 3105, 5052
2. Резиденција, магацин, фабрика, канцеларија, продавница: 1050, 1100, 3003, 5005, 5052, 6063 табли, профили
3. Подни табли, внатрешни ѕидови, прегради: 1100, 5005, 6063 табли, профили
4. Дупки за вентилација, огради, илуминатор: 1080, 5052, 5N01, 6063 профили, плочи
5. Врата: 1050, 1100, 5005, 5052, 6063 табли и профили
6. Ролетни: 5052, 5182 табли
7. Шина на прозорецот за завеси: 5052, 6063 обликувана плоча, плоча
8. Врата од решетка и лист од врата: 5052, 6063 табли, форми, цевки
9. Астрингентно прозорец: 1100, 5052, 6063 форми, чинии
10. Рамка на прозорец: 6063 профил
11. Ѕид: 5052, 6061, 6N01, 6063, 5056 табли, профили, жици
12. Балкон: 5052, 6063, 6N01 профили

(2) Алуминиум за индустриска употреба
1. Идентификација на патеката: 5052, 6061, 6063 плочи и профили
2. Висока ограда за приватни патишта: 6061, 6N01, 6063, 5083 форми, плочи, цевки
3. Колона за осветлување: 5052, 5083, 6063 цевки
4. Мостови, мостови чекор-по-чекор: 5083, 6061, 6N01, 7003, 7N01 профили, плочи, цевки листови, профили
5. Звучно изолационен ѕид 1100, 5052, 6063 форми, плочи, цевки
6. Истакнати мали структури: 2014, 5052, 5083, 6061 6N01, 6063, 7003, 7N01 профили, плочи, цевки
7. Количка: 5083, 6101, 6063, 7003 профили
8. Надградба на ирелевантни линии: 5052, 5083, 6061, 6N01, 7003, 7N01 форми, плочи, цевки
9. Плоча за подлога за земјоделско инженерство: 7N01, 7003 профил
10. Скеле (за бродоградба и градба): 5052, 6N01, 6063 плочи и профили
11. Порта: 5052, 5083 табли, форми
12. Покривка: 6063 профил

(3) Алуминиумски материјали за компоненти на електрични машини
1. Нормални цели за украсување: 1080, 1070, 1050, 6063 табли и профили
2. Силно електрично горно седиште и табла за одржување: 1100, 5052, 5082 табли
3. Кутија за одржување, кутија за кондензатор: 1100, 1050 табли
4. Електрични кондензатори: 1085, 1070, 1050 фолија
5. Променлива батерија: 1100, 1050, 1070, 5052 чинии, фолии
6. Лежиште: 2011, 2017 прачка, цевка
7. Рамка за звучник: 1100, 5052 табли
8. Копче: 2011, 5052, 5056, 6063, 6262 прачка, плоча
9. Ви благодариме што ја затворивте таблата: 1100, 5052 табли
10. Метално срце на лесниот топ зао Хан: 3004 табла
11. Светло метално срце: 1100 плочи
12. Грејач на обвивка: 1100, 3003, 6063 цевки
13. Проводна цевка: 1050, 3003, 6063 форми, цевки
14. Полупроводнички колектор на топлина: 1050, 6063 плочи, форми
15. ТВ заземјување жица: 1100, 3003, 6063 цевки
16. Кабинет за ТВ: 5052 табли
17. VTR цилиндар: 2018 година, 2618 прачки
18. Водич за ремен VTR: 5052, 5056, 6063, 7003 форми, цевки
19. Магнетна квадратна плоча: 5086 плоча
20. Магнетен барабан: 2025, 2218, 4032 фалсификувани производи
21. Радарска жица за заземјување и антена за садови: 6061, 6N01, 6063 профили
22. Рамка на моторот: 1050, 6063 плочи, форми
23. Калем за вртење: 1060, 6101 профили, 2024, 7N01 профили, 1060, 6101, 6061, 6063 профили, плочи, цевки
24. Облога на кабел: 1050 цевка, плоча
25. Сечила на вентилаторот за вентилација: 1100, 3003, 5052 табли
26. Електричен шпорет: 1100, 3003, 3004, 5N01 плочи
27. Поли ладен лист: 1100, 1200, 1050, 3003, 7072 плочи
28. Тапан за копир: 1050, 3003, 6063 цевки

4) Алуминиумски материјали за извонредни машини и контејнери за пакување и истовар
1. Оптичка прецизна механичка врска
(1) Тело на камерата: 5052, 5056, 6262 цевка, прачка
(2) Машина за камера за камера: 1100, табла 5N01
(3) Типови на компоненти: 2011, 5056, 6262 прачки
(4) Тастатура: 1050, 1100 табла
(5) Запчаници и горни плочи: 2014, 2017 година, 5083 плочи
2. Врска со влакна
(1) Рамка за појас: 6063, 7003 профили
(2) Структура на текстилна машина: 2014 година, 7075, 7N01, 7003 форми, прачки
(3) Врти: 2017, 2024, 7075 прачки
(4) Калем: 6061, 6N01, 6063, 7N01 цевка
(5) Рамка за екран, печатење и боење: 6063 форма
(6) Флаер: 7003 цевка
(7) Вртило: 2017 година, чинија 7N01, ковано

3. Врска меѓу индустриското шумарство, водни производи, пакување и контејнери
(1) Машина за влечење ориз, кутија за садници: 5052 штици
(2) Рачки за косилка: 5056, 6063, 6N01, 7003 цевки
(3) Библиотека за складирање: 5052, 5083 табли
(4) Противпожарна цевка: 5052, 6063 цевка
(5) Резервоар за масовно млеко: 1050, 1100, 3003, 5052 чинии
(6) Капчиња: 1100, 3003, 3105, 5052 плочи
(7) Алуминиумски лименки: 3004, 5052, 5082, 5182 плочи
(8) Буре за пиво: 1050 даски
(9) Склад за риби: 5052, 5083 таблички
(10) Цилиндар со низок притисок за дишење Huoxi: 2017 година, 5056 фалсификувани производи
(11) Цилиндар за течен гас: 5052, 5083 плочи
(12) Контејнер за пакување: 1N30, 8021, 8079 фолија
(13) лилјаци: 6061, 6N01, 6063, 7001, 7178 цевки
(14) Лак и стрела: 2024, 7075, 7078 цевки
(15) Типови рекети: 6061, 6N01, 6063, 7N01, 7003 форми
(16) Именска табличка: 1050, 1070, 1080 таблички
(17) Табли за печатење: 1050, 1100, 3003 табли
(18) Базен: 5052, 5083, 6063 табли, форми
(5) Алуминиумски материјали за хемиска инсталација
1. Инсталација на парна јака за цевки од буре со гас со ЛНГ: 3003, 5052, 5083, 6063 плочи, цевки, форми
2. Уред за одвојување на воздушен гас: 1050, 1100, 3003, 4043, 5052, 5083, 5154, 6063, 6151, 6951 цевки, профили, плочи
3. Цевки за хемиски контејнери: 1050, 1070, 3003, 5052, 5083 плочи, цевки, обложени материјали
4. Инсталација на водород оксид: 1070, 1080, 5652, 5254 цевки, плочи, прачки


  • Претходно:
  • Следно:

  • Поврзани производи